Wij zijn gespecialiseerd in brood en werken als professionele granista’s steeds met unieke, pure en eigenzinnige graanmengelingen. Daarnaast creëren we met evenveel passie en ambacht onze broodjes, vlaaien, gebak en zijn we ook gekend voor onze heerlijke chocolade.
Het Luysenbrood rees uit de campagne ‘Van Akker tot Bakker’, ter ere van de restauratie van de voorste Luysmolen. Een onversneden molenaarsbrood dus. Verwacht je aan een evenwichtige mix van roggemeel, voltarwemeel, tarwebloem en boekweit – verrijkt met zelfgekiemde graankorrels en eigen roggedesem.
Het Luysenbrood rees uit de campagne ‘Van Akker tot Bakker’, ter ere van de restauratie van de voorste Luysmolen. Een onversneden molenaarsbrood dus. Verwacht je aan een evenwichtige mix van roggemeel, voltarwemeel, tarwebloem en boekweit – verrijkt met zelfgekiemde graankorrels en eigen roggedesem.
Het bewijs? Ons Kristoffelbrood.
Een smaakbom met een Sint-tint. Het lokale kloosterbier Kristoffel combineert hemels met het lijnzaad, de havervlokken, pompoenpitten, zonnebloempitten, tarwezemelen, geplette spelt, het boekweitmeel en roggemeel. En dat op een basis van voltarwemeel en tarwebloem. Zalig lekker!
Het bewijs? Ons Kristoffelbrood.
Een smaakbom met een Sint-tint. Het lokale kloosterbier Kristoffel combineert hemels met het lijnzaad, de havervlokken, pompoenpitten, zonnebloempitten, tarwezemelen, geplette spelt, het boekweitmeel en roggemeel. En dat op een basis van voltarwemeel en tarwebloem. Zalig lekker!
Licht Blondje is onze eersteling. Een lekkere witte boterham geboren uit het liefdesverhaal van brood en bakken. Het deeg is een volledig huisgemaakte creatie. Tarwebloem aangevuld met maïs- en rijstvlokken, zonnepitten, lijnzaad, sesamzaad én … het witbier Sezoens Aparta. Met elke hap klink je zo automatisch mee op dit aparte ovenverse blondje.
Licht Blondje is onze eersteling. Een lekkere witte boterham geboren uit het liefdesverhaal van brood en bakken. Het deeg is een volledig huisgemaakte creatie. Tarwebloem aangevuld met maïs- en rijstvlokken, zonnepitten, lijnzaad, sesamzaad én … het witbier Sezoens Aparta. Met elke hap klink je zo automatisch mee op dit aparte ovenverse blondje.
Net zoals het Licht Blondje heeft het Donker Blondje een DNA van tarwebloem, aangevuld met maïs- en rijstvlokken, zonnepitten, lijnzaad en sesamzaad. Geroosterde mout en gepofte tarwe geven extra pit en crunch aan haar karakter. De toevoeging van Martens pils rondt het smaakpalet helemaal af. Geen klein bier, ons Donker Blondje.
Net zoals het Licht Blondje heeft het Donker Blondje een DNA van tarwebloem, aangevuld met maïs- en rijstvlokken, zonnepitten, lijnzaad en sesamzaad. Geroosterde mout en gepofte tarwe geven extra pit en crunch aan haar karakter. De toevoeging van Martens pils rondt het smaakpalet helemaal af. Geen klein bier, ons Donker Blondje.
Dat verklaart misschien het gelukzalige gevoel dat je krijgt wanneer je ons zevengranenbrood verorbert. Het geheim? Een zelf uitgedokterde mengeling van tarwe, rogge, spelt, haver, gerst, maïs en rijst. Tel maar na. Inderdaad. 7 granen! Keurig fijngemalen. Uit de oven levert dat een compacter grijs brood op, zonder pitjes, bomvol smaak.
Dat verklaart misschien het gelukzalige gevoel dat je krijgt wanneer je ons zevengranenbrood verorbert. Het geheim? Een zelf uitgedokterde mengeling van tarwe, rogge, spelt, haver, gerst, maïs en rijst. Tel maar na. Inderdaad. 7 granen! Keurig fijngemalen. Uit de oven levert dat een compacter grijs brood op, zonder pitjes, bomvol smaak.
Gerstevlokken, rogge, tarwe én het heerlijke Sezoensbier maken in dit deeg het mooie weer. We verrijken het verder met kortmeel en kriel, twee restproducten uit de vermaling tot bloem die barstensvol vitamines en mineralen uit de tarwekorrel zit. Als extraatje voegen we roggedesem toe voor de smaak. Voor de smaak en de deegkwaliteit.
Gerstevlokken, rogge, tarwe én het heerlijke Sezoensbier maken in dit deeg het mooie weer. We verrijken het verder met kortmeel en kriel, twee restproducten uit de vermaling tot bloem die barstensvol vitamines en mineralen uit de tarwekorrel zit. Als extraatje voegen we roggedesem toe voor de smaak. Voor de smaak en de deegkwaliteit.
Vezels. Ze verzachten de spijsvertering en verminderen het risico op hart- en vaatziekten en diabetes. Maar vooral: ze zijn een zegen voor lekker brood. Ons vezelbrood bestaat voor de helft uit puur volkorenmeel. Op steen gemalen! Tarwevlokken, water, gist, zout en 4–moutenpoeder (een mix van tarwe-, rogge-, spelt- en gerstemout) nemen de tweede helft voor hun rekening.
Vezels. Ze verzachten de spijsvertering en verminderen het risico op hart- en vaatziekten en diabetes. Maar vooral: ze zijn een zegen voor lekker brood. Ons vezelbrood bestaat voor de helft uit puur volkorenmeel. Op steen gemalen! Tarwevlokken, water, gist, zout en 4–moutenpoeder (een mix van tarwe-, rogge-, spelt- en gerstemout) nemen de tweede helft voor hun rekening.
De naam verraadt het: in dit brood gaan we voluit voor tarwe. 100% op steen gemalen tarwe in combinatie met 4–moutenpoeder: meer is er écht niet nodig om (h)eerlijk brood te bakken.Mout is de meest natuurlijke broodverbeteraar. Je laat eerst het graan kiemen, je droogt ofroostert het en maalt het vervolgens. Het 4-moutenpoeder bestaat uit een mix van tarwe-, rogge-, spelt- en gerstemout.
De naam verraadt het: in dit brood gaan we voluit voor tarwe. 100% op steen gemalen tarwe in combinatie met 4–moutenpoeder: meer is er écht niet nodig om (h)eerlijk brood te bakken.Mout is de meest natuurlijke broodverbeteraar. Je laat eerst het graan kiemen, je droogt ofroostert het en maalt het vervolgens. Het 4-moutenpoeder bestaat uit een mix van tarwe-, rogge-, spelt- en gerstemout.
Kan ook moeilijk anders. De zes soorten graan combineren prachtig met de vier gebruikte zaden. Spelt, maïs, haver, gerst, rogge en tarwe krijgen het smakelijke gezelschap van sesamzaadjes, lijnzaad, sojagrit en zonnebloempitten. De proef op de som? Die vind je in elke hap.
Kan ook moeilijk anders. De zes soorten graan combineren prachtig met de vier gebruikte zaden. Spelt, maïs, haver, gerst, rogge en tarwe krijgen het smakelijke gezelschap van sesamzaadjes, lijnzaad, sojagrit en zonnebloempitten. De proef op de som? Die vind je in elke hap.
Of beter gezegd: van twee goede huizen. De meestermalers van de Commandeursmolen vermalen voor ons 100% Kollenberger Spelt – geoogst op de gouden velden in het Nederlandse Heuvelland. Die bourgondische lekkernij verrijken we ambachtelijk met speltdesem tot spelt-volkorenbrood. Uiterst geschikt wanneer je gevoeliger bent voor tarwe en tegelijk diepe gevoelens hebt voor grote smaken!
Of beter gezegd: van twee goede huizen. De meestermalers van de Commandeursmolen vermalen voor ons 100% Kollenberger Spelt – geoogst op de gouden velden in het Nederlandse Heuvelland. Die bourgondische lekkernij verrijken we ambachtelijk met speltdesem tot spelt-volkorenbrood. Uiterst geschikt wanneer je gevoeliger bent voor tarwe en tegelijk diepe gevoelens hebt voor grote smaken!
Multi slaat op het naadloze samenspel van spelt, rogge, maïs, gerst, gierst en een toefje haver. Net als bij het spelt-volkorenbrood, verrijken we deze lekkernij met speltdesem. Mijd je liever tarwe? Dan is deze variant een multifunctioneel alternatief.
Multi slaat op het naadloze samenspel van spelt, rogge, maïs, gerst, gierst en een toefje haver. Net als bij het spelt-volkorenbrood, verrijken we deze lekkernij met speltdesem. Mijd je liever tarwe? Dan is deze variant een multifunctioneel alternatief.
Neem nu ons Boerenbrood. Deze ambachtelijke klassieker vindt zijn oorsprong in een recept van onze geliefde bompa. Een uitgekiende mix van roggemeel, volkoren en bloem die de naam ‘half en half’ meekreeg. Grootvader maakte er nooit half werk van. Wij ook niet. Want een brood dat al bijna 100 jaar standhoudt, verdient een continue ode aan de traditie van ons ambacht.
Neem nu ons Boerenbrood. Deze ambachtelijke klassieker vindt zijn oorsprong in een recept van onze geliefde bompa. Een uitgekiende mix van roggemeel, volkoren en bloem die de naam ‘half en half’ meekreeg. Grootvader maakte er nooit half werk van. Wij ook niet. Want een brood dat al bijna 100 jaar standhoudt, verdient een continue ode aan de traditie van ons ambacht.
Niet alleen omdat het gewas zo sterk is en zelfs barkoude winters vlot overleeft. Maar vooral omdat het in de oven zo heerlijk op smaak komt. Niet verwonderlijk dus, dat ons roggebrood al sinds 1889 hongerige magen spijst. Het geheim? We mengen puur volkorenroggemeel met een beetje tarwebloem voor de stevigheid. Roggedesem en mout geven extra cachet aan dit kunstzinnig bakwerk.
Niet alleen omdat het gewas zo sterk is en zelfs barkoude winters vlot overleeft. Maar vooral omdat het in de oven zo heerlijk op smaak komt. Niet verwonderlijk dus, dat ons roggebrood al sinds 1889 hongerige magen spijst. Het geheim? We mengen puur volkorenroggemeel met een beetje tarwebloem voor de stevigheid. Roggedesem en mout geven extra cachet aan dit kunstzinnig bakwerk.
Vroeger alleen verkrijgbaar in Canada en Australië, vandaag speciaal voor ons geoogst door Het Waterland. Dit landbouwbedrijf in Sint-Laureins zaaide exclusief voor ons een klein perceel in. Met succes. De combinatie van paarse tarwe, gewone tarwe, zonnebloempitten, gepofte maïs en sojagrit is een smaakvol staaltje van lokale samenwerking. Hoe meergranen, hoe meer vreugde.
Vroeger alleen verkrijgbaar in Canada en Australië, vandaag speciaal voor ons geoogst door Het Waterland. Dit landbouwbedrijf in Sint-Laureins zaaide exclusief voor ons een klein perceel in. Met succes. De combinatie van paarse tarwe, gewone tarwe, zonnebloempitten, gepofte maïs en sojagrit is een smaakvol staaltje van lokale samenwerking. Hoe meergranen, hoe meer vreugde.