Bakkerij Knapen Logo in kleur
Bakkerij Knapen Logo

Versgebakken verhalen

Echt graan, de basis van lekker brood

Wij zijn gespecialiseerd in brood en werken als professionele granista’s steeds met unieke, pure en eigenzinnige graanmengelingen. Daarnaast creëren we met evenveel passie en ambacht onze broodjes, vlaaien, gebak en zijn we ook gekend voor onze heerlijke chocolade.

Bakkerij Knapen label legendarisch lokaal

Luysenbrood

Een lokaal fenomenaal brood.

Het Luysenbrood rees uit de campagne ‘Van Akker tot Bakker’, ter ere van de restauratie van de voorste Luysmolen. Een onversneden molenaarsbrood dus. Verwacht je aan een evenwichtige mix van roggemeel, voltarwemeel, tarwebloem en boekweit – verrijkt met zelfgekiemde graankorrels en eigen roggedesem.

Bakkerij Knapen label legendarisch lokaal

Luysenbrood

Een lokaal fenomenaal brood.
Bakkerij Knapen: Onze broden, Luysenbrood Groot

Het Luysenbrood rees uit de campagne ‘Van Akker tot Bakker’, ter ere van de restauratie van de voorste Luysmolen. Een onversneden molenaarsbrood dus. Verwacht je aan een evenwichtige mix van roggemeel, voltarwemeel, tarwebloem en boekweit – verrijkt met zelfgekiemde graankorrels en eigen roggedesem.

Kristoffelbrood

Waar de bakker is, mag gerust de brouwer zijn.

Bakkerij Knapen label meeslepend speciaal

Het bewijs? Ons Kristoffelbrood.

Een smaakbom met een Sint-tint. Het lokale kloosterbier Kristoffel combineert hemels met het lijnzaad, de havervlokken, pompoenpitten, zonnebloempitten, tarwezemelen, geplette spelt, het boekweitmeel en roggemeel. En dat op een basis van voltarwemeel en tarwebloem. Zalig lekker!

Kristoffelbrood

Waar de bakker is, mag gerust de brouwer zijn.
Bakkerij Knapen label meeslepend speciaal
Bakkerij Knapen: Onze broden, Kristoffelbrood Groot

Het bewijs? Ons Kristoffelbrood.

Een smaakbom met een Sint-tint. Het lokale kloosterbier Kristoffel combineert hemels met het lijnzaad, de havervlokken, pompoenpitten, zonnebloempitten, tarwezemelen, geplette spelt, het boekweitmeel en roggemeel. En dat op een basis van voltarwemeel en tarwebloem. Zalig lekker!

Bakkerij Knapen label gezellig sociaal

Licht Blondje

Het verhaal van je eerste creatie:
dat vergeet je nooit.

Licht Blondje is onze eersteling. Een lekkere witte boterham geboren uit het liefdesverhaal van brood en bakken. Het deeg is een volledig huisgemaakte creatie. Tarwebloem aangevuld met maïs- en rijstvlokken, zonnepitten, lijnzaad, sesamzaad én … het witbier Sezoens Aparta. Met elke hap klink je zo automatisch mee op dit aparte ovenverse blondje.

Bakkerij Knapen label gezellig sociaal

Licht Blondje

Het verhaal van je eerste creatie:
dat vergeet je nooit.
Bakkerij Knapen: Onze broden, Licht Blondje Groot

Licht Blondje is onze eersteling. Een lekkere witte boterham geboren uit het liefdesverhaal van brood en bakken. Het deeg is een volledig huisgemaakte creatie. Tarwebloem aangevuld met maïs- en rijstvlokken, zonnepitten, lijnzaad, sesamzaad én … het witbier Sezoens Aparta. Met elke hap klink je zo automatisch mee op dit aparte ovenverse blondje.

Donker Blondje

Een smakelijk vervolg op onze allereerste eigen creatie.

Bakkerij Knapen label avontuurlijk vitaal

Net zoals het Licht Blondje heeft het Donker Blondje een DNA van tarwebloem, aangevuld met maïs- en rijstvlokken, zonnepitten, lijnzaad en sesamzaad. Geroosterde mout en gepofte tarwe geven extra pit en crunch aan haar karakter. De toevoeging van Martens pils rondt het smaakpalet helemaal af. Geen klein bier, ons Donker Blondje.

Donker Blondje

Een smakelijk vervolg op onze allereerste eigen creatie.
Bakkerij Knapen label avontuurlijk vitaal
Bakkerij Knapen: Onze broden, Donker Blondje

Net zoals het Licht Blondje heeft het Donker Blondje een DNA van tarwebloem, aangevuld met maïs- en rijstvlokken, zonnepitten, lijnzaad en sesamzaad. Geroosterde mout en gepofte tarwe geven extra pit en crunch aan haar karakter. De toevoeging van Martens pils rondt het smaakpalet helemaal af. Geen klein bier, ons Donker Blondje.

Bakkerij Knapen label verrassend normaal

7 Granen

Zeven: vele mensen beschouwen het als geluksgetal.

Dat verklaart misschien het gelukzalige gevoel dat je krijgt wanneer je ons zevengranenbrood verorbert. Het geheim? Een zelf uitgedokterde mengeling van tarwe, rogge, spelt, haver, gerst, maïs en rijst. Tel maar na. Inderdaad. 7 granen! Keurig fijngemalen. Uit de oven levert dat een compacter grijs brood op, zonder pitjes, bomvol smaak.

Bakkerij Knapen label verrassend normaal

7 Granen

Zeven: vele mensen beschouwen het als geluksgetal.
Bakkerij Knapen: Onze broden, 7 Granen Klein

Dat verklaart misschien het gelukzalige gevoel dat je krijgt wanneer je ons zevengranenbrood verorbert. Het geheim? Een zelf uitgedokterde mengeling van tarwe, rogge, spelt, haver, gerst, maïs en rijst. Tel maar na. Inderdaad. 7 granen! Keurig fijngemalen. Uit de oven levert dat een compacter grijs brood op, zonder pitjes, bomvol smaak.

Sezoentje

Een ovenheerlijk donker brood voor alle ‘sezoenen’.

Bakkerij Knapen label legendarisch lokaal

Gerstevlokken, rogge, tarwe én het heerlijke Sezoensbier maken in dit deeg het mooie weer. We verrijken het verder met kortmeel en kriel, twee restproducten uit de vermaling tot bloem die barstensvol vitamines en mineralen uit de tarwekorrel zit. Als extraatje voegen we roggedesem toe voor de smaak. Voor de smaak en de deegkwaliteit. 

Sezoentje

Een ovenheerlijk donker brood voor alle ‘sezoenen’.
Bakkerij Knapen label legendarisch lokaal

Gerstevlokken, rogge, tarwe én het heerlijke Sezoensbier maken in dit deeg het mooie weer. We verrijken het verder met kortmeel en kriel, twee restproducten uit de vermaling tot bloem die barstensvol vitamines en mineralen uit de tarwekorrel zit. Als extraatje voegen we roggedesem toe voor de smaak. Voor de smaak en de deegkwaliteit. 

Bakkerij Knapen label meeslepend speciaal

Vezelbrood

Bij elke hap voel je je de koning(in) te rijk.
Bakkerij Knapen: Onze broden, Vezel Groot

Vezels. Ze verzachten de spijsvertering en verminderen het risico op hart- en vaatziekten en diabetes. Maar vooral: ze zijn een zegen voor lekker brood. Ons vezelbrood bestaat voor de helft uit puur volkorenmeel. Op steen gemalen! Tarwevlokken, water, gist, zout en 4moutenpoeder (een mix van tarwe-, rogge-, spelt- en gerstemout) nemen de tweede helft voor hun rekening. 

Bakkerij Knapen label meeslepend speciaal

Vezelbrood

Bij elke hap voel je je de koning(in) te rijk.

Vezels. Ze verzachten de spijsvertering en verminderen het risico op hart- en vaatziekten en diabetes. Maar vooral: ze zijn een zegen voor lekker brood. Ons vezelbrood bestaat voor de helft uit puur volkorenmeel. Op steen gemalen! Tarwevlokken, water, gist, zout en 4moutenpoeder (een mix van tarwe-, rogge-, spelt- en gerstemout) nemen de tweede helft voor hun rekening. 

Voltarwe

Puur natuur, natuurlijk lekker.
Bakkerij Knapen label gezellig sociaal
Bakkerij Knapen: Onze broden, Voltarwe Groot

De naam verraadt het: in dit brood gaan we voluit voor tarwe. 100% op steen gemalen tarwe in combinatie met 4moutenpoeder: meer is er écht niet nodig om (h)eerlijk brood te bakken.Mout is de meest natuurlijke broodverbeteraar. Je laat eerst het graan kiemen, je droogt ofroostert het en maalt het vervolgens. Het 4-moutenpoeder bestaat uit een mix van tarwe-, rogge-, spelt- en gerstemout

Voltarwe

Puur natuur, natuurlijk lekker.

Bakkerij Knapen label gezellig sociaal

De naam verraadt het: in dit brood gaan we voluit voor tarwe. 100% op steen gemalen tarwe in combinatie met 4moutenpoeder: meer is er écht niet nodig om (h)eerlijk brood te bakken.Mout is de meest natuurlijke broodverbeteraar. Je laat eerst het graan kiemen, je droogt ofroostert het en maalt het vervolgens. Het 4-moutenpoeder bestaat uit een mix van tarwe-, rogge-, spelt- en gerstemout

Bakkerij Knapen label avontuurlijk vitaal

6 + 4

Een tien op tien voor smaak: dat is de optelsom van dit brood.

Kan ook moeilijk anders. De zes soorten graan combineren prachtig met de vier gebruikte zaden. Spelt, maïs, haver, gerst, rogge en tarwe krijgen het smakelijke gezelschap van sesamzaadjes, lijnzaad, sojagrit en zonnebloempitten. De proef op de som? Die vind je in elke hap.

Bakkerij Knapen label avontuurlijk vitaal

6 + 4

Een tien op tien voor smaak: dat is de optelsom van dit brood.
Bakkerij Knapen: Onze broden, 6+4 Groot

Kan ook moeilijk anders. De zes soorten graan combineren prachtig met de vier gebruikte zaden. Spelt, maïs, haver, gerst, rogge en tarwe krijgen het smakelijke gezelschap van sesamzaadjes, lijnzaad, sojagrit en zonnebloempitten. De proef op de som? Die vind je in elke hap.

Spelt-volkoren

Een brood van goeden huize.

Bakkerij Knapen label verrassend normaal

Of beter gezegd: van twee goede huizen. De meestermalers van de Commandeursmolen vermalen voor ons 100% Kollenberger Spelt – geoogst op de gouden velden in het Nederlandse Heuvelland. Die bourgondische lekkernij verrijken we ambachtelijk met speltdesem tot spelt-volkorenbrood. Uiterst geschikt wanneer je gevoeliger bent voor tarwe en tegelijk diepe gevoelens hebt voor grote smaken!

Spelt-volkoren

Een brood van goeden huize.
Bakkerij Knapen label verrassend normaal
Bakkerij Knapen: Onze broden, Spelt groot

Of beter gezegd: van twee goede huizen. De meestermalers van de Commandeursmolen vermalen voor ons 100% Kollenberger Spelt – geoogst op de gouden velden in het Nederlandse Heuvelland. Die bourgondische lekkernij verrijken we ambachtelijk met speltdesem tot spelt-volkorenbrood. Uiterst geschikt wanneer je gevoeliger bent voor tarwe en tegelijk diepe gevoelens hebt voor grote smaken!

Bakkerij Knapen label legendarisch lokaal

Multispelt

Hoe vaak we dit brood ook uit de oven halen,
het is nooit verkeerd ‘gespelt’.

 Multi slaat op het naadloze samenspel van spelt, rogge, maïs, gerst, gierst en een toefje haver. Net als bij het spelt-volkorenbrood, verrijken we deze lekkernij met speltdesem. Mijd je liever tarwe? Dan is deze variant een multifunctioneel alternatief.

Bakkerij Knapen label legendarisch lokaal

Multispelt

Hoe vaak we dit brood ook uit de oven halen, het is nooit verkeerd ‘gespelt’.
Bakkerij Knapen: Onze broden, Multispelt Groot

 Multi slaat op het naadloze samenspel van spelt, rogge, maïs, gerst, gierst en een toefje haver. Net als bij het spelt-volkorenbrood, verrijken we deze lekkernij met speltdesem. Mijd je liever tarwe? Dan is deze variant een multifunctioneel alternatief.

Boerenbrood

Sommige combinaties zijn gemaakt voor de eeuwigheid.

Bakkerij Knapen label meeslepend speciaal

Neem nu ons Boerenbrood. Deze ambachtelijke klassieker vindt zijn oorsprong in een recept van onze geliefde bompa. Een uitgekiende mix van roggemeel, volkoren en bloem die de naam ‘half en half’ meekreeg. Grootvader maakte er nooit half werk van. Wij ook niet. Want een brood dat al bijna 100 jaar standhoudt, verdient een continue ode aan de traditie van ons ambacht.

Boerenbrood

Sommige combinaties zijn gemaakt voor de eeuwigheid.
Bakkerij Knapen label meeslepend speciaal
Bakkerij Knapen: Onze broden, Boeren Groot

Neem nu ons Boerenbrood. Deze ambachtelijke klassieker vindt zijn oorsprong in een recept van onze geliefde bompa. Een uitgekiende mix van roggemeel, volkoren en bloem die de naam ‘half en half’ meekreeg. Grootvader maakte er nooit half werk van. Wij ook niet. Want een brood dat al bijna 100 jaar standhoudt, verdient een continue ode aan de traditie van ons ambacht.

Bakkerij Knapen label gezellig sociaal

Roggebrood

Rogge is een doorgewinterde lekkernij.

Niet alleen omdat het gewas zo sterk is en zelfs barkoude winters vlot overleeft. Maar vooral omdat het in de oven zo heerlijk op smaak komt. Niet verwonderlijk dus, dat ons roggebrood al sinds 1889 hongerige magen spijst. Het geheim? We mengen puur volkorenroggemeel met een beetje tarwebloem voor de stevigheid. Roggedesem en mout geven extra cachet aan dit kunstzinnig bakwerk.

Bakkerij Knapen label gezellig sociaal

Roggebrood

Rogge is een doorgewinterde lekkernij.
Bakkerij Knapen: Onze broden, lang rond Rogge

Niet alleen omdat het gewas zo sterk is en zelfs barkoude winters vlot overleeft. Maar vooral omdat het in de oven zo heerlijk op smaak komt. Niet verwonderlijk dus, dat ons roggebrood al sinds 1889 hongerige magen spijst. Het geheim? We mengen puur volkorenroggemeel met een beetje tarwebloem voor de stevigheid. Roggedesem en mout geven extra cachet aan dit kunstzinnig bakwerk.

Donker meergranen

Wat dit brood zo speciaal maakt?
Onze geplette paarse tarwe.

Bakkerij Knapen label avontuurlijk vitaal

Vroeger alleen verkrijgbaar in Canada en Australië, vandaag speciaal voor ons geoogst door Het Waterland. Dit landbouwbedrijf in Sint-Laureins zaaide exclusief voor ons een klein perceel in. Met succes. De combinatie van paarse tarwe, gewone tarwe, zonnebloempitten, gepofte maïs en sojagrit is een smaakvol staaltje van lokale samenwerking. Hoe meergranen, hoe meer vreugde.

Donker meergranen

Wat dit brood zo speciaal maakt? Onze geplette paarse tarwe.
Bakkerij Knapen label avontuurlijk vitaal
Bakkerij Knapen: Onze broden, Donker Meergranen

Vroeger alleen verkrijgbaar in Canada en Australië, vandaag speciaal voor ons geoogst door Het Waterland. Dit landbouwbedrijf in Sint-Laureins zaaide exclusief voor ons een klein perceel in. Met succes. De combinatie van paarse tarwe, gewone tarwe, zonnebloempitten, gepofte maïs en sojagrit is een smaakvol staaltje van lokale samenwerking. Hoe meergranen, hoe meer vreugde.

Beste onliners,

Vanaf zondag 11 augustus tot en met maandag 2 september drukken we even op de pauzeknop.

Op dinsdag 3 september staan we weer voor jullie paraat.

Met warme groeten,

Het brood met een verhaal-team